JBP-Guest profile | Atelier Rietveld | Over ons

In het atelier (2) Aan het werk in het atelier

Atelier Rietveld

Atelier Rietveld maakt deel uit van een dagactiviteitencentrum voor mensen met een verstandelijke beperking van stichting Sovak. www.sovak.nl

1

Dagbesteding

We werken hier met ongeveer 9 mensen die hier doordeweeks hun dagbesteding krijgen aangeboden. Wanneer een client het (speciaal) onderwijs verlaat op de leeftijd van 18 a 19 jaar kunnen ze bij ons terecht. Om de overgang eenvoudiger te maken lopen ze eerst stage bij diverse groepen (tuin, milieu, keuken, kantine, administratie, industrieel, decoratief of atelier). Van daar uit gaan ze een (beroeps) keuze maken. Dat betekent dat de cliënten die op het atelier werken, hier ook zelf voor gekozen hebben en er vaak al jaren werken. Hierdoor kunnen ze zich mooi ontwikkelen in hun eigen stijl.

1

Eigen stijl en kijk op kunst

Doorgaans werken ze aan datgene wat ze zelf inspireert, ze kiezen zelf het onderwerp, hetzij wel of niet van een voorbeeld. Het mooie van hun eigen stijl en kijk op kunst is wanneer zij een schilderij ‘naschilderen’, dit toch een heel eigen karakter krijgt en soms het origineel ook niet meer herkenbaar is.

Soms zijn er opdrachten, wanneer particulieren naar een speciale afbeelding vragen, dan gaan we daar op in. Maar ook vanuit het bedrijfsleven, sluiten we graag aan bij projecten. Zo hebben we in 2014 vele schilderijen gemaakt, doordat een nabijgelegen gemeente een kadobon van atelier Rietveld in kerstpakketten uitgedeeld had.

1

Kunstuitleen en inlijsterij

We hebben behalve een atelier ook een eigen kunstuitleen en inlijsterij. We lijsten ons eigen werk in, maar ook dat van particulieren. Dat alles kan natuurlijk niet zonder de hulp van een aantal enthousiaste vrijwilligers.

Jeroen Bosch Plaza whats newNieuw bij JBP