JBP Community | Auteurs

Auteurs en Jheronimus Bosch

 

Overzicht van auteurs

Hieronder volgt een overzicht van auteurs die geïnspireerd zijn door Jheronimus Bosch. Klik op de foto en ga naar de JBP-Author profiles met gedetailleerde informatie over de auteurs en hun relatie tot Jheronimus Bosch.

 

Voor auteurs en uitgevers

Ben je auteur of uitgever? Wil je jouw boek(en) over Jheronimus Bosch op een slimme manier on-line promoten voor een gerichte doelgroep van lezers via JeroenBoschPlaza.com? Neem dan contact op via info@jeroenboschplaza.com.

Lieve Bedeer
Auteur

Het boek “De ontvoerde Tuin” kwam tot stand vanuit nieuwsgierigheid. Drie vragen stonden daarbij centraal. Hoe en wanneer vond de reis van ‘De Tuin der Lusten’ naar Spanje plaats? Waarom kwam het schilderij na de inbeslagname bij Hernando de Toledo (Alva’s bastaardzoon) terecht?. Wie was de geheimzinnige discipel die “naarstiger en geduldiger dan Bosch” was?

Dr. Eric De Bruyn
Auteur, JBP-team, en Medioneerlandicus

Lid van de Wetenschappelijke Adviesraad van het Jheronimus Bosch Art Center (’s-Hertogenbosch).

Prof.dr. Nils Büttner
Auteur en Kunsthistoricus

Professor Kunstgeschiedenis aan de Staatlichen Akademie der Bildenden Künste, Stuttgart. Hij is gespecialiseerd in de beeldcultuur van Duitsland en de Nederlanden van de vijftiende tot de zeventiende eeuw.

Dr. Lucas van Dijck
Auteur, Historicus, en JBP-team

Na een studie geschiedenis (mediëvistiek) aan de Universiteit te Utrecht promoveerde hij in 1973 op het thema: “De Bossche Optimaten, Geschiedenis van de Illustere Lieve Vrouwe Broederschap te ’s-Hertogenbosch, 1318-1973” (Tilburg 1973).

Dr. Elena Vázquez Dueñas
Auteur en Kunsthistoricus

Postdoctoraal onderzoekster, publiceerde een kritische editie van Felipe de Guevara’s Comentario de la pintura y pintores antiguos (Ediciones Akal, Madrid) en eveneens El Bosco en las fuentes españolas (Ediciones Doce Calles, Madrid).

Stefan_Fischer_Jheronimus_Bosch
Dr. Stefan Fischer
Auteur en Kunsthistoricus

Studeerde kunstgeschiedenis, klassieke archeologie, geschiedenis en Nederlands Zijn proefschrift “Hieronymus Bosch: Malerei als Vision, Lehrbild und Kunstwerk” werd gepubliceerd in 2009. In 2013 publiceerde hij “Hieronymus Bosch: Complete Works”.

Frank van Geloven
Auteur

Auteur en journalist Frank van Geloven wandelt in zijn rijk geïllustreerde boek “Jeroen Bosch voor beginners” via vijftig vragen en antwoorden door het leven van Jeroen Bosch.

Ben Hartman
Auteur

Tandarts te Schijndel (1978-2011). Verpleeghuistandarts sinds 2015. Volksmuzikant (accordeon, Vlaamse doedelzak).
Optekenaar mondeling overgeleverde liederen en oude begrafenisgebruiken in Noord-Brabant.

Dr. Ed Hoffman
Auteur, Historicus, en Kunsthistoricus

Studeerde geschiedenis en kunstgeschiedenis aan de universiteiten van Nijmegen en Utrecht. Als lid van de Educatieve Raad betrokken bij de inhoudelijke organisatie van het Jheronimus Bosch Art Center.

Johanna Klein
Auteur en Kunsthistoricus

Kunsthistorica, beeldhouwster en onafhankelijk onderzoekster. In 2015 publiceerde zij Jeroen Bosch – Hemel, hel over de inbedding van de Tuin der Lusten-triptiek in zijn cultuurhistorische omgeving.

Dra. Blandine Landau
Auteur en Kunsthistoricus

Behaalde haar bachelor kunstgeschiedenis en master museumkunde aan de École du Louvre. Na internationale multidisciplinaire stages werd zij benoemd tot directrice van het Museum van Longwy in Lotharingen (Frankrijk). Haar doctoraatsonderzoek spitst zich toe op de economische aspecten van de Bosch-navolging van de zestiende eeuw tot vandaag.

Ir. Edmond Logger
Auteur

Auteur van de “biografische” roman over het leven van Joen van Aken. “Het Oordeel van Joen” is zijn eerste boek in romanvorm. Samensteller van de “Tijdlijn van Jeroen Bosch”.

Dr. Erwin Pokorny
Auteur en Kunsthistoricus

Onafhankelijk onderzoeker die geschiedenis en kunstgeschiedenis studeerde aan de Universiteit van Wenen. Hij publiceerde verscheidene artikelen over Bosch en werkte mee aan een aantal boeken over dezelfde kunstenaar.

Reindert_Falkenburg-Jheronimus-Bosch
Dr. Reindert Reindert
Auteur en Kunsthistoricus

Studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Groningen en behaalde zijn doctorsgraad aan de Universiteit van Amsterdam. Publicaties rond Bosch: verscheidene artikelen en bijdragen aan tentoonstellingscatalogi.

Matthias Rozemond
Auteur

Eind januari 2016 werd “De duivelskunstenaar” gepubliceerd, een historische roman over de schilder Jeroen Bosch. Binnen enkele dagen is een tweede druk een feit. De rode draad in het verhaal is: wie of wat inspireerde hem tot het schilderen van De Tuin der Lusten?

1 2 Volgende › Laatste »

“JBP is de perfecte site om werk dat met Jeroen Bosch te maken heeft onder de aandacht van geïnteresseerden te krijgen. Hartelijk dank JBP voor alle hulp!”

Johanna Klein portrait

Johanna Klein
Abu Dhabi,
Verenigde Arabische Emiraten

Jeroen Bosch Plaza whats newNieuw bij JBP