Frans en Truus van der Veld | Onze kunst

Frans en Truus van der Veld
Lisse, Nederland
Kunstenaar

 

Wat wij bewonderen in Jeroen Bosch

Zijn grillige voorstellingen, verteltrant en originaliteit, kleur en vlakschilderingen met diverse horizonten zijn geen probleem  voor de kijker. De voorstellingen zijn dubbelzinnig en raadselachtig. De kleur, vorm en compositie worden geheel bepaald door zijn ongebreidelde fantasie en creativiteit.
Mens en dier vervormend gooit hij ze als dobbelstenen op het doek ……………

 

Jeroen Bosch heeft ons geïnspireerd tot

Sinds de eerste expositie (1967) zijn we hem “gaan volgen” in publicaties en afbeeldingen.
Het maken van 3D beelden met op de achtergrond de bagage van het werk van Jeroen Bosch.  Zijn droomwereld is niet gebonden aan tijd en ruimte, en is van alle tijden. Tussen de opdrachten in diverse materialen en  penningen  enz.  laveren we met het maken van vrij werk tussen de Oude Grieken en de Middeleeuwse Jeroen Bosch. “Ieder mens droomt zich een Jeroen Bosch”, zegt Shakespeare!

 

Als we Jeroen Bosch zouden kunnen ontmoeten dan zouden we het volgende vragen:

  • Heeft u wel eens kennis genomen van Nostradamus in zijn beginperiode (1503 – 1566)?.
  • Heeft u over die grote branden in Den Bosch veel gehoord en er ook een meegemaakt?   1e brand in 1419  en 2e brand in 1463.
  • Heeft de  schrijver OVIDIUS met de Metamorfosen nog invloed op uw werk gehad?

 

Korte Biografie

Frans begon zijn opleiding aan de Vrije Academie en voltooide  deze aan de Koninklijke  Academie  voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Met zijn vrouw werkt hij intensief samen. In het gehele proces, van ontwerpfase tot en met de uitvoering van het werk, versterken zij elkaars ideeën en vullen zij elkaar perfect aan. Met z’n tweeën werken  ze aan hetzelfde beeld.  Zij werken in opdracht voor overheid, gemeente, bedrijven en particulieren. Zij maken Beelden, Reliëfs, Penningen, Portretten, Relatie geschenken en Grafmonumenten en vrij werk voor exposities. In het vrije werk laten zij zich o.a. inspireren  door de Griekse Mythen:  Muzen, Labyrinten en Ikaros. Zij maken dat in de materialen: brons ,granito, staal, cortèn, RvS,  beton, ceramiek en glas en mengvormen ervan.

 

Jeroen Bosch Plaza whats newNieuw bij JBP