JBP Community | Kunstenaars

Kunstenaars en Jheronimus Bosch

Overzicht van kunstenaars

Hieronder vind je een overzicht van kunstenaars die geïnspireerd zijn door Jheronimus Bosch. Klik op de foto en ga naar de JBP-Artist profiles met gedetailleerde informatie over de kunstenaar en hun relatie tot Bosch.

Voor kunstenaars en galeriehouders

Ben je kunstenaar of galeriehouder? Wil je jouw kunst of jouw kunstenaars op een effectieve manier on-line promoten voor een gerichte doelgroep van kopers via www.jeroenbsochplaza.com? Neem dan contact op via info@jeroenboschplaza.com.

Lieve Bedeer
Kunstenaar

Eerder dan een interpretatieve benadering, verkies ik via het kopiëren Bosch’ schildertechnische en creatieve proces in zijn diepgang te leren kennen.
Door mijn uitvergrote fragmenten uit de ‘Tuin der Lusten’ beoog ik onverwachte aspecten van Bosch’ schilderkunst onder de aandacht te brengen, zodat we zijn esthetische virtuositeit nog meer gaan waarderen.

Clemens Briels
Kunstenaar

Internationale artiest. Maker van schilderijen, sculpturen en ontwerpen in glas

Eugenie Geurts
Kunstenaar

Het contrast tussen het serene en het obscene in de ‘Tuin der Lusten’ van Bosch biedt een krachtige bron van inspiratie, improvisatie en creatieve energie. Ik heb mij letterlijk ondergedompeld in dit bijzondere schilderij. Dit proces riep veel emoties op, die ik vertaalde in muzikale beelden en spontane piano-improvisaties.

Sara Giménez
Kunstenaar

Mijn bewondering voor de moraliserende symbolen in het werk van Jheronimus Bosch heeft mij ertoe aangezet om deze motieven opnieuw tot leven te brengen door middel van sculpturen.

Eveline van de Griend
Kunstenaar

In haar nieuwe, door vroege Nederlandse schilder Jheronimus Bosch geïnspireerde serie, bereikt van de Griend een sinister en surrealistisch niveau door het opnemen van gekleurde mensen in klassieke situaties. De kracht van haar boodschap rechtvaardigt een dergelijke grote vergelijking, en vormt de basis voor de twee grote solo-exposities in Duitsland en Nederland.

Henk Groenendaal (RIP)
Kunstenaar

Als meesterschilder werkte Henk Groenedaal aan de reconstructie van Bosch’ meesterlijke drieluik: “De Tuin der Lusten” in Zwanenbroedershuis in ’s-Hertogenbosch.

Birgitta Hermans
Kunstenaar

In mijn werk hou ik van spelen en uitdagen, waarbij ik cultureel erfgoed graag gebruik als bron van inspiratie. Ik zoek verbindingen en verschillen tussen heden en verleden. Het werk van Jheronimus Bosch leent zich daar zeer voor: Lust of kuisheid, hebzucht of gulheid, ijdelheid of matigheid? Op speelse wijze wil ik mensen na laten denken over hun eigen zonden en deugden.

Wanda van Riet
Kunstenaar

Met mijn passie voor Jheronimus Bosch verbind ik zijn prachtige werk uit het verleden met hedendaagse designproducten. Dit doe ik onder andere door details te nemen uit zijn werk, waardoor je een andere kijk krijgt op zijn werk. Zijn fantastische karakteristieke figuren en wezens komen hierdoor opnieuw tot leven.

Birutė Nomeda Stankūnienė
Kunstenaar

Ik startte met een nauwere en diepere analyse van de kunstwerken van Jheronimus Bosch. Hoewel we ver verwijderd zijn in tijd, tijdsbeeld en stijl, werd ik overweldigd door het demonische sarcasme van zijn werken, de kracht van de ironie en psychische anatomie van de menselijke natuur. Het surrealisme van Bosch lijkt de echte en herkenbare aspecten van het leven te verkennen.

Frans en Truus van der Veld
Kunstenaar

Beeldhouwers. Frans studeerde aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Met zijn vrouw Truus werkt hij intensief samen.

Ralf van de Veerdonk
Kunstenaar

Net als Jheronimus laat ik me graag inspireren door onze prachtige stad ‘s-Hertogenbosch. Toen ik de unieke mogelijkheid kreeg om video-opnamen te maken in het voormalige huis en atelier van de schilder, kreeg ik meteen een zee van ideeën voor fantastische video-opnamen.

1

“JBP is de perfecte site om werk dat met Jeroen Bosch te maken heeft onder de aandacht van geïnteresseerden te krijgen. Hartelijk dank JBP voor alle hulp!”

Johanna Klein portrait

Johanna Klein
Abu Dhabi,
Verenigde Arabische Emiraten

Jeroen Bosch Plaza whats newNieuw bij JBP